Reflexions i respostes a alguns posicionaments de caire xenòfobs

1. Soc dels que penso que vivim en un mon global en el que és impossible posar fronteres físiques i, per tant, les persones que viuen en condicions difícils tenen la lògica i legitima aspiració de emigrar per intentar sortir del pou de la misèria en el que és troben.

2. Per tant, qui som nosaltres per negar-los-hi una oportunitat o, encara més, qui som nosaltres per exigir o desitjar que els deportin a tots cap als seus llocs d’origen ?.

3. La historia del món està escrita per moviments migratoris, o no recordem com es va colonitzar tot el continent americà, o quan tants espanyols van tenir que emigrar per anar a Alemanya, França, Mèxic o Argentina per guanyar-se la vida o per fugir de la Guerra Civil ?. O, sense anar més lluny, que no veiem que està passant amb la nostra joventut que amb el títol de llicenciat sota del braç han de marxar del país per trobar feina a milers de kilòmetres de casa seva ?.

4. A Europa viuen avui 42 milions de musulmans i, per tant, la Europa del segle XXI és i serà multiracial, multicultural, multireligiosa o no serà i ens hi hem de saber adaptar i trobar els punts de convivència que ens permetin viure en pau.

5. Si els atacs terroristes rebessin la resposta ciutadana del rebuig vers tota la comunitat musulmana, entraríem dins d’un espiral de violència fatal i, llavors sí, el terror hauria guanyat, que és, ni més ni menys, el que persegueixen els terroristes.

PD: Pensem que 8 de cada 10 víctimes que els gihadistes provoquen en el món, son musulmanes. Pensem-hi abans de fer determinades acusacions generalistes…

….

Post publicat al meu Facebook en data 20-08-17

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s