La solidaritat més propera

EL Xiprer, la casa d’acolliment de Càritas, l’entrenyable centre al cap d’amunt del carrer Josep Umbert, que distribueix aliments a més de 4.000 persones amb dificultats econòmiques, que serveix esmorzars i dinars a prop de 150 homes i dones que dia a dia necessiten suport material i anímic i que tutela 10 habitatges per famílies sense sostre, aquest darrer any ha vist incrementar molt i molt les persones que han tingut necessitat d’acudir-hi; gent nascuda a la ciutat, a la comarca o gent vinguda d’arreu i que la greu crisi econòmica ha atrapat tant de ple que no els deixa marge per sortir-se’n sols.

Si tenim en compte, a més, que aquesta situació ha estat precedida per un període que ja va començar a notar-se a finals del 2007, trobem que en molts casos la única ajuda que els queda – un cop esgotats tots els subsidis públics – es la solidaritat més propera, la d’El Xiprer. Per això a ningú se li pot escapar que prop de casa fan falta molts recursos per donar cobertura humanitària a aquesta altra realitat de la nostra societat de principis del segle XXI, una societat capaç de desenvolupar-se com mai, però també de crear bosses de pobresa urbana cada cop més grans.

Amics d’El Xiprer, associació creada mig any enrere, ha nascut per ajudar a aquesta casa d’acolliment. Vàrem entendre que la tasca emocionant que la Mercè Riera i els seus 140 voluntaris porten a terme necessitava del recolzament de la ciutat i així va sorgir la proposta dels 1.000 x 10. Pensàvem, i pensem, que aquest gran projecte solidari, en uns moments de grans dificultats, necessita de la complicitat de molta gent, perquè fent-ho entre tots és quan guanya més sentit la solidaritat. I la veritat és que, amb només aquest curt període temps, la resposta ciutadana ha estat extraordinària. Podem dir avui que la ciutat ha captat el missatge i ens ha fet costat.

A finals d’any serem prop de 500 socis que aportem 10€ cada mes; els mitjans de comunicació s’han bolcat amb el projecte donant cobertura informativa sempre que els hi hem demanat o inserint publicitat gratuïta quan els hi hem proposat; un munt de col·laboradors han prestat els seus serveis sense cost (comerciants, dissenyadors, publicitaris o impressors); i el Col·legi d’Advocats, la Societat Coral Amics de la Unió, l’Associació de Voluntaris de Lliçà de Vall i molt especialment La Mútua ens han aportat diners per assegurar que les ajudes dels ciutadans puguin arribar íntegrament a El Xiprer, sustentant d’aquesta manera les despeses organitzatives de l’associació… a totes i a tots, moltes gràcies per estar al nostre costat, i, sobretot, per ésser sensibles a aquesta realitat dramàtica tan i tan propera.

Tot i així, som només a mig camí, hem d’arribar a la fita dels 1000. Encara fan falta, per tant, 500 socis més que, amb els seus 10€ mensuals, ens aportin el recolzament humanitari necessari per seguir lluitant contra les conseqüències d’aquesta gravíssima crisi que, no ho oblidem, és al costat de casa i que, malauradament, durant el 2011 seguirà essent molt present.

En definitiva, la crida a la ciutadania és perquè, entre tots, aconseguim aportar a El Xiprer 120.000€ l’any, import imprescindible per assegurar que els aliments, esmorzars, dinars i habitatges puguin arribar a tots aquells que més ho necessiten. Ens hi ajudes?. És molt fàcil, truca al 93.879.12.92 o visita’ns al web www.amicsdelxiprer.cat !!!

…..

Article publicat a El 9 Nou. Desembre 2012

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s