Pla de xoc o com començar malament

M’he quedat esparverat quan he llegit el Pla de Xoc que Junts pel Si ha presentat a la CUP per aconseguir la investidura del president Mas. No es que no estigui d’acord amb els propòsits dels 20 punts del Pla, sinó que la majoria son inassumibles per l’economia precària de la Generalitat. Per tant, comencem malament si del que es tracta es de fer un brindis al sol per satisfer als votants cupaires. Tanmateix, donar falses esperances a la gent que està patint els efectes devastadors de la crisi, es molt negatiu. Als ciutadans se’ls hauria de tractar com a sers intel·ligents als que no cal enganyar-los per aconseguir els seus vots.

Parlar d’un salari mínim interprofessional de 1.000€ mensual; aprovar la dació en pagament de les hipoteques; reduir a la meitat les llistes d’espera de les visites mèdiques o garantir el 100% de la dependència, es parlar en somnis. Que a tots ens agradaria poder-ho aconseguir està clar que si, però es totalment inviable avui per avui.

Comencem malament llençant falses expectatives que només generaran frustació. Comencem malament si pensem construir la Catalunya independent des de posicions demagògiques i populistes.

Perquè no comencem amb un Pla de Xoc basat en el rigor i el treball, aprovant messures realistes i que incentivin la creació de llocs de treball ?. Després, un cop l’economia ho permeti, només llavors, ens podrem permetre aplicar les messures que persegueixin un millor repartiment de la riquesa. Si comencem la casa per la teulada, potser aconseguirem tenir president ben aviat, però quin futur ens espera ?…

….

Post publicat al meu Facebook en data 05-12-15

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s