Hi ha vida més enllà de la política

Sento dir-els-hi que l’article que “Línia Vallès” va dedicar divendres 2 de març al conflicte de l’Escola d’Educació Especial Montserrat Montero va semblar-me molt desafortunat doncs, signat per “Redacció” i en les pàgines destinades a informació, s’opina directament i es pren clarament partit sobre la qüestió, fent unes afirmacions sense fonament que no puc deixar passar per alt, tòt i que  la Fundació Vallès Oriental, de la que en sóc patró, emeti en els propers dies un comunicat oficial sobre tota la problemàtica suscitada en les darreres setmanes.

Però es que la meva coneguda vinculació amb Convergència i Unió m’obliga a contestar a títol personal aquell desencertat article.

Com es pot dir, sense citar-ne les fons, que “la Fundació Privada Vallès Oriental és considerat un viver convergent” i es vincula directament aquest suposat fet a que precisament CiU sigui la que “treu els majors rèdits del conflicte” ?…

Sobre la resta d’imputacions i d’acusacions envers la responsabilitat del Patronat de la Fundació, de les que evidentment discrepo, ja s’hi pronunciarà la pròpia FVO, però considero inadmissible la vinculació interessada que es fa de la reiterada Entitat amb un determinat partit polític. Fer-ho així denota una visió sectària de la societat i pressuposa que en la vida de les persones i de les entitats tot gira a l’entorn dels interessos partidistes…

Em sap greu que no es valori el fet que una persona pugui tenir unes determinades afinitats polítiques i, també, la voluntat de servir i col·laborar amb alguna entitat ciutadana sense que se’l consideri “marcat” de per vida. En el meu cas, es evidentment que no renunciaré del meu passat polític, però això no hi te res a veure amb la meva dedicació a la Fundació. Es podrar qüestionar si la feina feta dins del Patronat es millor o pitjor, però no admetré mai que es critiqui la mateixa per suposats interessos de partit.

D’altra banda, catalogar les entitats ciutadanes en funció del suposat color polític d’alguns dels seus membres es, com a mínim, injust i dona a entendre que la política tòt ho contamina. La Fundació Privada Vallès Oriental, que els quedi clar, no té cap filiació política i els seus únics objectius es concentren en donar servei a les persones amb discapacitats intel·lectuals.

Sincerament, contesto l’article a que m’he referit perquè m’ha semblat que en el mateix s’expresa una visió maniquea de la societat. Dividir-la i encasellar-la per simpaties polítiques es, sí més no, pensar que la societat està totalment tutelada per un sistema públic que tòt ho controla i que no deixa espai lliure a les iniciatives privades. Potser a alguns els hi agradaria que així fos però, per sort, hi ha vida mes enllà de la política!.

…..

Article publicat al setmanari Línia Vallès, l’any 2007

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s