Intervencionisme de llibre

En el darrer article publicat en el bloc em referia als negres auguris que alertaven de que la sortida a la crisi econòmica ens acabaria portant un mes que provable increment de la presència del sector públic en detriment del sector privat. Preveia que, per aconseguir-ho, les administracions entrarien en una dinàmica reglamentista que ofegaria, encara mes, l’empenta de la societat civil.

Doncs be, avui vull exposar el primer exemple d’aquest intervencionisme (de llibre) que, de confirmar-se, ben segur significarà un atac directa a la lliure disposició de la iniciativa privada.

Es tracta d’una nova reglamentació que està preparant el Govern de l’Estat i que afectarà les mútues d’accident de treball en el sentit de que es veuran obligades – per Decret – a que els serveis assistencials que ofereixen als treballadors i que no poden prestar directament en les seves instal·lacions, les hauran de prestar a través de la xarxa pública sanitària. 

Aquesta mesura que, a mes de comportar una saturació difícil de justificar en la ja de per sí col·lapsada xarxa sanitària, significarà una retallada absoluta de la independència d’unes entitats que provenen d’una tradició molt arrelada en el que anomenem societat civil organitzada. Si a mes tenim en compte que actualment aquests serveis sanitaris els estan gestionant i oferint a través d’altres entitats del sector privat o d’altres mútues assistencials, la conseqüència no es difícil de preveure: a mes reforçament del sector públic, menys presència del sector privat. Com deia, un final gens feliç per una crisi…

…..

Post publicat al meu Facebook en data 11-11-08

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s