Encara que sembli impossible, no tot va malament !

Fa dies que donava voltes a escriure un nou article per El 9Nou, però no acabava de trobar la font d’inspiració. No volia sumar-me a la corrent híper negativa que ens envolta en aquests temps tant complexes que ens ha tocat viure, doncs soc dels que penso que tants missatges negatius acaben minant la moral col·lectiva i frenen moltes iniciatives que podrien ajudar a redreçar la situació.

No es tracta de voler amagar el cap sota l’ala, però parlar contínuament de corrupció, de crisi econòmica o d’espionatges fraudulents, acaben per ocultar altres actituds i activitats positives que, encara que sembli impossible, també existeixen…

Estan així el meu estat d’ànim, vaig tenir la sort d’assistir aquest passat divendres a un dinar que els organitzadors de la Mitja Marató van oferir als patrocinadors, entitats i ajuntaments que col·laboren amb aquest gran esdeveniment esportiu que cada primer diumenge de febrer es desenvolupa entre Granollers i La Garriga. I em ve molt de gust dir que la trobada va ser un gran signe positiu que demostra que no tot va malament i que de la col·laboració publica – privada poden sorgir grans projectes.

Tanmateix, quan les coses es fan amb entusiasme, creativitat i rigor, com des de fa 27 anys l’equip que lidera en Toni Cornellas ens demostra any a any, els projectes acostumen a prosperar… vet aquí un altre signe positiu.

I per últim, tinc ganes d’explicar que a la mateixa trobada, alguns empresaris presents, com en Josep Maria Lloreda de KH7, o en Jordi Pujadas i l’Hèctor Anoro de Produccions Planetàries, van explicar-nos des de com distribuir el conegut desengreixant a sud Amèrica o a la Xina, fins com editar un espot amb tecnologia 3D per la famosa beguda Red Bull. Uns i altres, entre bons propòsits i grans realitats, van demostrar-nos que, malgrat tots els mals dels nostres dies, encara hi ha gent que segueix creant i innovant.

No vull pecar de negar les evidències pessimistes que ens envolten, però vull reivindicar l’urgent necessitat de difondre, a través dels mitjans de comunicació, de les nostres converses privades entre amics, familiars o a la feina, tot allò que va be, perquè a mi em sembla que per que puguem recuperar-nos d’aquest mal son, cal saber injectar optimisme i vendre il·lusió.

Ja ser que amb això no n’hi haurà prou, que cal solucionar moltes coses, que cal denunciar, reivindicar i exigir molts canvis legislatius, econòmics i socials, però també ens cal, i molt, saber valorar i manifestar el que tenim, els nostres valors col·lectius i solidaris, la nostra creativitat i el nostre enginy. Parlar de la Mitja Marató, o d’en Lloreda o de les Produccions Planetàries, costa molt poc i fa molt be… ho proveu? !

…..

Article llegit a Radio Granollers en data 25/02/2013

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s