Sense democràcia no tenim futur

La majoria d’observadors polítics alerten de la baixa qualitat democràtica dels sistemes polítics europeus, mentre els ciutadans vivim cada cop més indignats per les falses promeses de tots aquells polítics mediocres que deuen pensar que tots som una colla d’ignorants.

No m’estranya, per tant, que la democràcia de la vella Europa estigui sota mínims, amb un president itàlia que no ha estat refrendat per les urnes i amb els governs de mig continent intervinguts, tutelats o vigilats per no se sap ben be qui… L’equació matemàtica sembla perfecte i alhora diabòlica: la mediocritat porta a les falsedats i aquestes a la intervenció i, conseqüentment, a la pèrdua de la sobirania popular.

I en aquestes estem quan ja se senten veus que albiren un president Rajoy amortitzat políticament – podríem dir que cremat per les seves descomunals falses promeses – mentre s’apunta una solució tipus Mario Monti per Espanya, amb la candidatura dirigida des de Bruseles a favor de Josep Piqué, que es qui ens hauria de treure de la crisi amb ma de ferro i sota els dictats dels Mercats, la Merkel i el Sum Sum Corda…

Potser és la solució, no ho ser, però del que no hi ha cap mena de dubte es de que, si això passa, serà la demostració evident de la incapacitat de la nostra classe política de deixar de mirar-se el melic i de buscar només els rendiments electorals immediats. Serà la demostració palpable de com la mediocritat ens haurà portat a la reuina econòmica però també a la pobresa democràtica, que no ser que és pitjor…

On estan els polítics estadistes capaços de forjar acords transversals que puguin facilitar, perquè no, governs d’unitat que ofereixin seguretat i confiança a dins i fora de les nostres fronteres ?.

Que no ho veuen que l’emergencia social (amb prop de 5 milions d’aturats) i les retallades en serveis bàsics com la sanitat i l’ensenyament estant arribant a límits insostenibles ? Que no s’adonen que estem abocats, sinó hi posen remei, a la intervenció i, llavors si, a la pèrdua de la dignitat democràtica ?.

Que més ens ha de passar per que a tota aquesta colla de mediocres i mentiders els hi caigui la cara de vergonya  i es posin d’acord per fer un front comú que salvaguardi la sobirania popular imprescindible per poder començar el camí de la recuperació?.

Que no saben que sense democràcia no tenim futur ? !!!.

…..

Article llegit a Ràdio Granollers el 15/7/12

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s