Som Mútua

Molt honorable President; Excelentíssim Delegat del Govern; Il·lustrissim Sr. Alcalde; Il·lustrissim president del Consell Comarcal del Vallès Oriental; Il·lustrissims Diputats i Regidors; representants de la Federació de Mutualitats i d’altres mútues vinguts d’arreu; President del Col·legi de Metges de Barcelona; Alts representants del Hospital de Sant Joan de Déu; sòcies i socis; personal de la Mútua; amigues i amics, moltes gràcies per acompanyar-nos en aquesta primera edició del Dia de la Mútua.

Quin goig que far veure aquest teatre ple… permeteu-me que primer de tot doni les gràcies a tot l’equip organitzador i col·laboradors per l’esforç i il·lusions dipositades en fer realitat aquest primer “Dia de la Mútua”… Moltes gràcies, de tot cor, Ricard, Dolors, Cati, David, Josep i Mercè. Moltes gràcies !

I ara sí, començo…

Com sabran molts de vostès, fa uns mesos vàrem arrencar la campanya “Som Mutua” per difondre els valors del mutualisme i de tot allò que aporta de diferent la nostra Mútua.

Treballem per oferir els millors serveis sanitaris, des de la proximitat i amb el denominador comú de la qualitat, però han de saber – i esperem que ho comparteixin – que la Mútua de Granollers és quelcom més que una asseguradora o prestadora de serveis mèdics. La Mútua és un projecte comú, de tots, de les sòcies, dels socis, del personal que hi treballa… Un projecte amb una visió i una missió solidària i molt compromès amb l’entorn social que l’impulsa.

Així doncs, la celebració del DIA DE LA MUTUA pretén tancar el cercle de totes les accions que hem impulsat sota el paraigües de la campanya “SOM MUTUA” i ha nascut per agrair a tots vostès que segueixin creient, impulsant i donant sentit a l’existència de la nostre entitat.

El dia l’hem començat amb un acte senzill però alhora molt entranyable: hem inaugurat la galeria dels presidents que ha quedat situada dins la Sala de Juntes del edifici de la Plaça de Pau Casals. Hem descobert els quadres de tots els presidents que ha tingut l’entitat des de la seva inauguració fins el retrat del president que m’ha precedit. I es que si avui podem estar aquí, celebrant aquest gran dia, des d’una solvent posició i amb una sòlida projecció de futur, es en gran part i sobretot per la feina que van desenvolupar totes les juntes directives, amb els seus presidents al capdavant, que des de l’any 1952 han anat succeint-se i passant-se el relleu de la responsabilitat i el compromís vers aquesta entitat tant estimada per tots.

L’acte d’aquest mati ha volgut simbolitzar la continuïtat i constància en l’esforç diari, i es que com deia res seria el que és sense la visió, la creativitat i l’empenta dels que ens han precedit.

I per fi arribem al acte d’aquest vespre, un acte especial, també carregat de simbolismes, de petits gestos, que pretenen donar sentit al missatge que volem transmetre a la societat:

Primer,

El reconeixement als 3 socis més antics que formen part de la Mútua des del primer dia, des de l’any 1952, vol simbolitzar la fidelitat de totes les persones que des de fa tants anys han confiat la seva salut en la nostre entitat i ho han fet, a més, amb un clar sentiment de pertinença a un projecte propi, ciutadà, nascut de la societat civil. Sense els mutualistes, sense les persones que formen part de la gran família de la Mútua, res tindria sentit.

Segon,

El reconeixement a les 3 persones que fa més anys presten els seus serveis a la Mútua pretén simbolitzar el valor del treball, la determinació i l’estima en donar el millor de cadascú, que ha permès el creixement i consolidació del projecte. Els metges, el personal sanitari i el de l’administració son la cara, les mans i el cor de la Mútua. Sense ells seria impossible desenvolupar cap servei.

Tercer,

L’entrega dels diners recaptats en la campanya “Somriures que curen” al Hospital Sant Joan de Deu per la recerca medica que combat el càncer infantil, vol simbolitzar els valors solidaris de la nostra Mútua i el compromís per estar al costat de la recerca mèdica i de la millor sanitat possible.

Quart,

El concert dels Cors de la societat Amics de la Unió i del Quartet de Jazz, vol exemplificar la nostra voluntat d’estar al costat de les entitats que, com la Mútua, formen part del teixit associatiu de Granollers i del Vallès Oriental. Per aquest motiu sempre que podem intentem estar al costat d’entitats tant nostres com el Balonmano Granollers; l’Orquestra de Cambra; la Festa Major de Blancs i Blaus o el Centre d’acollida del Xiprer, entre d’altres.

I tornant al concert d’aquesta nit, ens agradaria molt que en les properes edicions del Dia de la Mútua, la Societat dels Amics de la Unió i el Jazz Granollers ens acompanyéssin per presentar-nos les seves noves creacions…

Per cert, per tots aquells que no sou de Granollers o del Vallès Oriental i heu vingut des d’altres llocs de Catalunya, heu de saber que el nivell dels músics i cors d’aquesta ciutat és altíssim; que han obtingut premis i reconeixements internacionals i que dia si, dia també ens sorprenen amb noves produccions que podrien estar a l’alçada dels auditoris més reconeguts del circuït teatral o musical …

Cinquè,

La presencia de l’Alcalde Mayoral tampoc es perquè sí o per quedar be. Simbolitza l’arrelament als nostres orígens, a la ciutat de Granollers, amb la que ens hi sentim plenament identificats i bateguem i creixem al seu costat.

i, Sisè,

La presencia del President Puigdemont (que per cert i permetin-me que faci un breu parèntesi per agrair-li molt especialment el fet de que per ell sigui avui el primer acte que, en qualitat de president, assisteix a la nostre ciutat i ho faci per estar al costat de les mutualitats de Catalunya) doncs com deia, la presencia del president de la Generalitat vol reivindicar els valors del mutualisme i la promoció d’un model de gestió sorgit de la societat civil, sense afany de lucre i solidari que demostra el seny català per la prevenció social i la salut. Un model del que Catalunya se’n pot sentir molt orgullosa, no envà la seva historia s’ha escrit amb aportacions importantíssimes de moltes entitats, petites i grans, que han col·laborat en donar cobertura a molts serveis que sovint l’administració no podia, i no pot, gestionar en solitari.

El mutualisme, a més, trenca la grisor de la uniformitat, fomenta la participació de la gent en l’auto-gestió dels projectes i en definitiva ajuda a definir els trets identificadors dels territoris on hi està present.

Tot això configura el missatge del que ha estat, és i vol seguir sent la Mútua de Granollers:  

  • Una entitat propietat dels seus 18.000 socis que hi confien la seva salut i amb 150 professionals que dediquen el millor de la seva feina a oferir uns serveis sanitaris de qualitat
  • Una entitat arrelada al territori, propera, sensible i compromesa amb el seu entorn, la ciutat, la comarca i el país
  • Una entitat, en definitiva, que defensa els valors del mutualisme, des de la solidaritat interna entre els seus associats i externa amb la societat que l’envolta.

I res més, esperem que gaudeixin d’aquesta festa, de la mateixa manera que nosaltres hem gaudit preparant-la.

……..

Discurs pel 1er. Dia de la Mútua en l’acte del Teatre de Granollers en data 18/03/16

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s