Presentació del llibre sobre la Història de la Mútua

Un dels projectes que des de la Junta de la Mútua s’han impulsat més decisivament aquests darrers anys ha estat el de la reafirmació del fet diferencial que significa confiar la salut a una entitat que presta els seus serveis des de la proximitat, oferint els millors serveis possibles, tenint molt present els orígens i sempre pensant i exercint la solidaritat i ajuda mútua entre els seus mutualistes.

Com molt be a titulat el president Jaume Bagés en la salutació que fa en el llibre, la Mútua és veritablement la història d’un arrelament a la ciutat, a la comarca i al país. L’any 1952 va néixer la Mútua Nostre Senyora del Carme fruit de les necessitats d’una època amb moltes mancances i gràcies a l’empenta d’uns autèntics entusiastes i visionaris que van posar els fonaments i van marcar una filosofia que encara avui la considerem molt present.

Han transcorregut 65 anys i la societat, la ciutat, la comarca i el país han evolucionat molt. Ja no patim aquelles mancances pròpies d’una postguerra, però la Mútua segueix creient en els seus valors, perquè la Mútua es deu exclusivament als seus socis; no persegueix interessos econòmics particulars i tots els seus beneficis els retorna en forma de millora de les instal·lacions i serveis, alhora que manté el seu compromís d’arrelament al territori en forma d’ajudes i subvencions a projectes culturals, socials o esportius.

Aquest fet diferencial es el que reivindica tot el projecte Som Mútua, a partir del qual van néixer diverses accions de caire social (Somriures que Curen; Dia de la Mútua; Galeria de Presidents) i, evidentment, l’edició del llibre que avui, finalment, veu la llum i és presenta en societat, i he de dir que, de nou, el fet diferencial – hem consta – ha estat present en tot el procés de preparació, redacció i edició ja que, ben aviat, vàrem notar l’entusiasme i bona predisposició de tots aquells que hi han col·laborat. Socis, antics treballadors, personal administratiu, metges o infermeres han fet aportacions des dels sentiments i estima a la que consideren la seva Mútua.

……

Vàrem pensar que a tota aquesta meravellosa història d’èxit, li mancava un bon relat. Teníem els fets, però ens faltava la prosa. Teníem la memòria, però temíem que amb el pas del temps la poguéssim perdre. Ens calia, en definitiva, un llibre que recollís amb tot detall el que han estat i significat aquests 65 anys de trajectòria de la Mútua.

I un cop vàrem tenir clar quin era l’objectiu i els motius que ens impulsaven a aconseguir-lo, calia escollir la persona que assumís aquesta tasca recopiladora i de redacció. La persona, en definitiva, que possés lletra a la bona música que entre tots havíem composat.

…….

I la persona en que vàrem pensar ben aviat va ser en Paco Monja, periodista i bon coneixedor de la realitat social de Granollers i Comarca.

En Paco, nascut a Fresneda de la Sierra (Burgos), fresnedino de corazón, te el cap i els peus, però, a Granollers i crec que, amb el pas dels anys, una bona part del seu gran cor burgalés també se sent avui dia granollerí.

Granollers, la vila oberta a la que ell tant s’ha referit en els seus articles i entrevistes periodístiques, el va acollir primer, el va adoptar després i ha acabat fent-se’l seu. Podríem dir que en Monja forma part del sky line de la nostra ciutat i la seva presència en tota mena d’actes i esdeveniments és obligada… Penseu que sense en Paco seria impensable que comencés un Ple Municipal !!!

Ell tenia que ser l’home escollit per la Mútua. No en podia ser cap altre:

  • De caràcter afable, ningú millor que ell per empatitzar amb totes les persones que podien aportar les seves vivències.
  • Bon professional, segur que sabria capbussar-se en la història i les hemeroteques per recopilar els fets principals d’aquesta història.
  • Expert coneixedor de Granollers i Comarca, pocs com ell entendrien la íntima relació de la Mútua i el seu entorn social i geogràfic.
  • I de prosa fàcil, seguríssim que sabria trobar el relat idoni perquè el llibre fos de lectura agradable i distesa.

Per tot plegat, per la seva amabilitat; per la seva qualitat professional; per la seva experiència i per la seva fluida redacció, en Paco tenia que escriure la història de la Mútua…

I, com després tindreu oportunitat de comprovar, no ens vàrem equivocar !

Moltes gràcies Paco per la teva bona feina i moltes gràcies també a tots els que hi heu col·laborat des de diferents àmbits. A tots els socis, antics treballadors, metges, infermeres, per les vivències que heu volgut compartir i una menció també especial a la Cati Palma i tot el seu equip d’H2O per ajudar-nos a definir i a donar forma a tot el projecte.

Sense uns i altres, aquest llibre no el tindríem avui entre les mans.

Moltes gràcies !!!

…..

Article per la presentació del Llibre de Paco Monja en data 16/03/17

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s