Persones, Identitat i Serveis

Molt bona tarda i moltes gràcies per ser avui aquí per celebrar aquest acte institucional i important per la vida de la Mútua de Granollers.

L’elecció del seu president és sempre un acte de reafirmació dels valors mutualistes… i és precisament d’això del que els vull parlar, d’aquells valors que han de continuar inspirant l’obra de govern d’aquesta estimada Mútua de Granollers.

Els parlaré, per tant, de Persones, de Serveis i d’identitat, perquè la Mútua està formada i pensada per donar serveis a les persones, sense perdre aquella identitat solidaria i mutual que ja fa 60 anys van inspirar la seva creació.

Permetin que inverteixi l’ordre, per acabar parlant de les persones…

—–IDENTITAT—–

La Mútua ha de seguir essent una institució d’identitat catalana, vallesana i granollerina. Les nostres arrels, per nosaltres fonamentals, seguiran essent una constant. Som conscients de que la nostre entitat és probablement la primera institució privada i sense afany de lucre de Granollers i del Vallès Oriental i una de les més importants dins del mutualisme català. En aquesta línia d’arrelament al territori, la Mútua de Granollers seguirà al costat de les iniciatives socials i culturals del nostre entorn, amb l’objectiu i la voluntat de retornar a la societat el suport que ella ens aporta.

La Mútua també ha de seguir defensant i impulsant els valors identitaris que signifiquen el mutualisme. Catalunya ha estat tradicionalment una país solidari i previsor, d’aquí que des del segle 19 i mentre l’administració era incapaç de donar cobertura sanitària a la població, van sorgir amb força institucions com la nostra. Dones i homes, famílies senceres han cregut i han seguit creient en un sistema que suma les voluntats i els recursos de tots per ajudar a aquells que més ho necessiten. La idea de que – si som molts que paguem poc, podrem fer front a les necessitats importants que un de nosaltres pugui necessitar un dia i que en solitari seria molt difícil de poder assumir – segueix estant plenament vigent en aquest inici del segle 21.

I la Mútua de Granollers ha de seguir mantenint la seva independència que li dona caràcter i personalitat. La pertinença unica i exclusiva als seus associats permet que entre tots marquem el nostre destí, més enllà d’altres interessos particulars, econòmics o polítics.

Així doncs, per nosaltres seguirà essent una constant la defensa indiscutible  el perfil identitari de la Mútua de Granollers, un perfil que considerem ha de ser

Independent, privat, social, mutual, solidari i arrelat al territori.

—–SERVEIS—–

I després de la Identitat, els parlaré de Serveis, perquè de res serviria tenir molta personalitat sinó la dirigíssim al servei de les persones. Així doncs des de la Junta de Govern de la Mútua continuarem amb els projectes que tots junts, al costat del president Joan Diaz, hem estat desenvolupant al llarg dels darrers anys.

Centrarem tots els nostres esforços en cinc grans eixos d’actuació:

Primer.- La Mútua és una entitat dels socis i per els socis. No ens devem a cap grup d’accionistes ni a cap interès econòmic. El nostre únic interès i benefici és el donar els millors serveis a les famílies, dones i homes que confien la seva Salud a la nostre institució. Així doncs, la nostre determinació seguirà essent el poder donar el millor tracte humà i professional a totes aquelles persones que necessitin la cobertura sanitària que la Mútua els pot oferir.

Segon.- En aquesta Era de la informació i de les telecomunicacions que vivim i inspirats per aquella determinació per donar els millors serveis possibles, des de la Junta de Govern promourem una constant i fluida comunicació amb tots els socis, per conèixer les seves necessitats i inquietuds; per poder-los informar puntualment de tot el que es va fent dins l’entitat i per alleugerir tots els tràmits entre uns i altres i poder reduir els terminis d’espera en assignació de visites i actes mèdics. Ha arribat l’hora de la Mútua 3.0, l’hora d’un nou web amb serveis interactius i l’hora de la Mútua dins les xarxes socials…

Tercer.-  Conscients de la greu crisi econòmica que pateix el nostre país de la que – tot i la situació sanejada de la Mútua – no en quedem aliens, impulsarem una acció de govern molt prudent en la despesa. Sense deixar d’atendre totes les necessitats i serveis, és evident que en aquesta etapa de la història el creixement de la nostre entitat només podrà vindre si som capaços de portar a terme una gestió molt eficaç i, alhora, seguim treballant per la política de noves i futures absorcions i aliances amb altres entitats mutuals.

Quart.- El CEMAV serà una altre de les nostres accions preferents. Entenem que aquest centre de medicina avançada ha de consolidar la seva oferta en els propers anys. Anys en els que esperem confirmar l’aliança empresarial amb l’Hospital de Granollers per tal de que el CEDIV esdevingui el centre de diagnosi per la imatge principal per a tots els vallesans; i anys en que l’edifici del CEMAV aculli encara més especialitats mèdiques de nova generació.

Cinquè.- I he deixat per el final el prinicipal projecte d’aquests propers anys… Treballarem per aconseguir que la Clínica del Carme estigui oberta els 365 dies de l’any, amb la clara voluntat de que la major part de les intervencions quirúrgiques puguin portar-se a terme en el nostre centre, perque som conscients de la alta valoració que tots aquells que han tingut que fer-ne ús han destacat >

medicina de qualitat en un entorn confortable és el que volem per a tothom i per a tots els dies de l’any !

——PERSONES——

I per últim, els parlaré de Persones. Perquè és per les persones que te sentit tota aquesta obra que fa 60 anys van començar aquells intrèpids granollerins i vallesans. A elles, a les dones i els homes que confien la seva salut a la Mútua de Granollers va dirigida la nostra acció. Com he dit en tota la meva intervenció, la Mútua vetllarà per el manteniment de la seva Identitat; per donar els millors serveis possibles i perquè les persones trobin en la Mútua aquella entitat propera, amiga i que presta serveis i solucions de  qualitat.

Però al parlar de Persones i en un dia com avui en el que, si vostès ho creuen convenient, prendre el relleu de la presidència, m’han de permetre que em dirigeixi a algunes persones en particular…

  • A Joan Diaz, el president amb el que hem fet camí aquests darrers 9 anys (dels quals en 6 d’ells he estat al seu costat com a vicepresident). A ell hem d’agrair el creixement social que hem assolit fins arribar a les 21.595 pòlisses d’assegurança, o el que és el mateix, a 18.930 persones a les que donem assistència; a ell hem d’agrair les fusions amb la Mútua del Montseny i la Mútua Evangèlica de Barcelona i especialment hem de destacar la construcció i posta en marxa del CEMAV.

La seva ha estat una presidència valenta, amb empenta, respectuosa amb la direcció tècnica però sempre atenta al compliment dels principals objectius.

Gràcies també, Joan, per la confiança que m’has donat al impulsar la meva candidatura i gràcies per endavant perquè ser – no en tinc cap dubte – que des del teu despatx seguiràs aportant els teus savis coneixements perquè els que ens quedem no ens equivoquem gaire…

Voldria que aquesta acte d’avui, que formalment ha de servir per escollir un nou president, serveixi també per retre un sincer homenatge al el president que ens ha deixat… demano un fort aplaudiment per en Joan Diaz i José !!!

  • A Carles Brossa, i amb ell a tota la resta de companys de Junta Directiva. Però vull centrar-me especialment en ell perquè encara que no consti en l’ordre del dia de l’acte d’aquesta assemblea, ell passarà a ser el Vice president, ocupant el lloc que jo deixaré. I serà un vice president al que donaré tota la meva confiança en la direcció del CEMAV, per entendre que aquest objectiu de consolidació den Centre de Medicina Avançada del Vallès és una de les principals prioritats i necessita, per tant, del millor equip possible per assolir l’objectiu. Amb en Carles, gran amic i home també d’empenta i generós amb el treball i dedicació vers l’entitat, hem sento tranquil d’emprendre el camí que avui començarem tots junts, i tots dos al costat d’una Junta Directiva molt capacitada i que des de fa anys demostra plens coneixements per la governabilitat de la Mútua. Amb tots ells, amb els companys Francesc Camp (el nostre fidel Secretari), Manel Quer, Jaume Bages, Gemma Fusté, Joan Portet, Joan Anton Garin, Joaquim Maspons, Joan Antón Diez, Manel Serrano, Josep Blanchart, Sergi Garcia i Lluis Rigau ( i molt properament amb Rafel Arqué, nou membre que proposaré a la Junta perquè ocupi el lloc que deixa vacant el  president Diaz); repeteixo, amb tots ells, penso impulsar una acció de govern col·legiada que ens faci més forts i segurs de les decisions que tinguem que prendre.
  • A Ricard Blanch, i amb ell a tot l’equip directiu. Des del primer dia els vull expressar la meva total i absoluta confiança. Els conec prou be, som amics fins i tot en lo personal, i ser que tenim la Mútua en les millors mans professionals possibles. Espero sabrem trobar, no en tinc cap dubte, la millor col·laboració i respecte al rol que uns i altres hem de desenvolupar per la direcció de l’entitat i estic convençut de que l’esforç i dedicació que tots ells posen en el dia a dia, en uns moments especialment complicats per la greu crisi que travessem, son la garantia més fidedigne de que seguirem per el bon camí que la Mútua ha portat fins al dia d’avui.
  • Dolors Ferrer i Elisabeth Canales, i amb elles dues tot el personal de la casa. Des dels metges a les infermeres, passant per el personal administratiu o de manteniment.

He simbolitzat aquestes paraules amb la Dolors i la Elisabeth (la més antiga i la més recent treballadora de la casa, respectivament), per posar rostres al meu relat. Elles, al igual que les altres 141 persones que treballen per la Mútua, són el nostre principal actiu i son la verdadera cara visible en la relació amb totes les dones i homes que requereixen els nostres serveis. Conscients d’aquesta transcendència, dedicarem una bona part del temps de la Junta de Govern a valorar i transmetre aquests valors a tot el personal que treballa per la Mútua, fent-los sabedors que estem al seu costat i que la seva feina és fonamental per el futur col·lectiu de tots ells i dels socis que donen sentit al projecte que  – tots junts – tenim entre mans.

Així doncs,

Si comparteixen les paraules que els he adreçat, si confien amb la meva persona per presidir aquesta entitat entranyable per a molts granollerins i vallesans.

Si pensen que hem de seguir vetllant per una societat amb identitat privada, independent, mutual, solidaria i arrelada al territori.

Si pensen que la Mútua ha de seguir oferint els millors serveis perquè les persones sentin que l’entitat els és propera i els ofereix seguretat i qualitat.

Si creuen que jo els mereixo la suficient confiança per seguir fent possible tot el que s’ha aconseguit fins avui,

Els demano el seu vot.

Moltes gràcies !!!

……

Discurs per les eleccions a la presidència de la Mútua de Granollers en data 28/11/12

……

Moltes gràcies per la seva confiança. Els he de dir que tot i la situació complicada en la que vivim, em fa molta il·lusió encapçalar aquest projecte que fa tants anys va néixer per la voluntat solidaria d’una generació de gent de Granollers i Comarca preocupada per donar sortida a les necessitats sanitàries d’una població que començava a recuperar-se dels estralls d’una guerra que ho havia destruït tot.

Hem comprometo formalment, personalment i en nom de tot l’equip directiu que em consta estan al meu costat, que dedicaré i dedicarem tot l’esforç que calgui per pilotar aquesta nau que és diu Mútua de Granollers i que per molts anys ha de seguir essent el referent de la medicina privada del Vallès Oriental.

En aquest moment important per la meva persona,  vull tenir un record especial per totes aquelles persones que van ajudar a construïr i fer créixer de forma voluntària l’entitat, vull recordar als presidents Joaquim Trullàs; Carles Font; Francesc Serra; Jaume Orteu; Joan Baulenas; Antoni Trullas; Joaquim Raga; Jose Antonio Cabrera i Joan Diaz, i amb ells, tots els seus equips directius. I també vull tenir un record especial per en Marcel Camps, amb el que vaig coincidir una colla d’anys a la Junta i del que vaig admirar la seva discreció i la seva manera de defensar amb gran dignitat el mutualisme, la identitat i la independència de la Mútua.

A tots ells i a tots vostès, moltes, moltes gràcies per el seu suport !!!.

……

Paraules dites després del resultat electoral

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s